Taft Lint, Stevig Band 100% Polyester

taftlintTaft is een frisse, stof met een platbinding die kan worden gemaakt van synthetische of natuurlijke stoffen, waaronder rayon, zijde en polyester. Het woord voor taft komt van een Perzisch woord dat gedraaid geweven betekent. Het wordt meestal beschouwd als een luxe stof en wordt gebruikt in jurken en trouwjurken, maar ook in gordijnen en wandbekleding.
Taft heeft vaak de voorkeur boven organza omdat het een gesteven stijl heeft die zijn vorm veel beter vasthoudt dan andere stoffen. In onze groothandel bieden wij  verschillende maten taftlint, zodat je voor elk project toegang hebt tot de kleuren en maten die je nodig hebt. Als je meer wilt weten over taft, lees dan verder voor enkele van de meest interessante stoffenfeiten.

Taffeta over de hele wereld

Terwijl moderne taft voor het eerst werd geweven in Italië en Frankrijk rond de jaren vijftig, domineerde China in de jaren zeventig de markt. Tegenwoordig worden ruwe zijden soorten taftlint geproduceerd in India en Pakistan. Veel van de gemaakte taft is met de hand geweven op weefgetouwen, maar sommige gebieden gebruiken mechanische weefgetouwen om de stof te maken.
Taft gemaakt in verschillende regio’s heeft verschillende texturen en vormen. Taft uit Europa is over het algemeen eenvoudig te vormen en zacht, terwijl taft die in China wordt geproduceerd over het algemeen stijver en minder flexibel is. Wij verkopen alleen in Europa geproduceerde taft.

Taffeta-stijlen

Er zijn over het algemeen twee soorten taft: garen geverfd en stuk geverfd. Garen geverfde taf is erg stijf en is het type dat wordt gebruikt in avondjurken, terwijl stuk geverfde taft erg zacht is en meestal wordt gebruikt voor voeringen. Wanneer ze tot lint worden gemaakt, zijn veel soorten taftlint over het algemeen zachter en beter vervormbaar dan de met garen geverfde variant.

Taftband voor taart toppers

Omdat sommige soorten taftlint stijf zijn, is het gemakkelijk en leuk om er schattige taarttoppers van te maken. Knip eenvoudig kleine vormen uit het lint en plak ze op tandenstokers voor themafeesten en gelegenheden. Een van de gemakkelijkste taarttoppers om te maken zijn kleine tafvlaggetjes die zwaaien met de wind!

Taftband op schoenen

Omdat taft wordt beschouwd als een hoogwaardige stof, is het een geweldig idee om het aan je favoriete schoenen toe te voegen voor een extra speciaal tintje. Of je het nu gebruikt om een ​​paar hakken aan te passen of een paar laarzen te verfraaien, je kunt een heleboel leuke ontwerpen en originele stijlen creëren.

Taffeta tafelaccenten

Traditionele tafellopers zijn absoluut uit de mode. Vandaag willen we uw originaliteit en unieke persoonlijkheid terugzien in elk onderdeel van het interieur. Het gebruik van taftlinten als tafellopers is een geweldige manier om de aankleding naar een hoger niveau te tillen en een eigen persoonlijke touch toe te voegen!

Taff-It-Up!

Taft is een super leuk lint om te gebruiken in knutselprojecten. De meeste soorten taftlint zijn geweldig voor alles, van kleding en decor tot haaraccessoires en sleutelhangers. Bezoek ons om geweldige taftlinten voor alle seizoenen te vinden en nieuwe ideeën op te doen voor een volgend knutselproject!

Mogelijkheden

Standaard hebben wij dit band op voorraad in 6, 9 , 15 en 25 mm breed. Het is echter leverbaar in grotere maten tot 72 mm.
Deze kunnen wij op bestelling in circa 8 werkdagen leveren.

Meer informatie over taf op Wikipedia

Of lees alles over lint

 

 

Translate »